15 Haziran 2008 Pazar

VİŞNELİ KEDİDİLLİ TATLI


Yarım kutu büyük boy vişne suyuna 3 kaşık nişasta salıp pelte yapalım. İstediğimiz kadar şeker ekleyelim.
Bir borcama yada kalıp yapacağımız herhangi bir kaba strech film yayalım. Hazırladığımız pelteyi çikolata parçalarıyla beraber kaba dökelim. Soğutup katılaşmasını bekleyelim.
Öbür taraftan 3 bardak süte 3-4 kaşık un, arzu ettiğimiz kadar şeker ve vanilya ekleyip muhallebi hazırlayalım. Pişince 1 paket hazır krema katalım. Kedi dillerini ister bütün bütün dizelim muhallebiyi üstüne dökelim, ister üçe dörde kırıp muhallebiyle karıştırıp öyle dökelim. Katılaşmış peltenin üstüne ikinci katı hazırlamış olduk. Onu da buzdolabında bir gece bekletelim
Ertesi gün ters çevirip, sade veya dondurmayla servis edelim. Afiyetle..