23 Kasım 2009 Pazartesi

Nefis Kereviz Yemeği

Özellikle, kerevizi pek sevmeyenler için "Bir de böyle deneyin" tarifi
Malzemeler:
3 soğan
1 baş sarımsak
2 veya 3 havuç
2 patates
3 kereviz
1 bardağa yakın bezelye
yarım demet dereotu
5-6 kaşık şeker
yarım bardak zeytinyağı
3 portakalın suyu
1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:
Soğanları, havuçları ve sarımsakları yağda biraz kavuralım. Salçayı ekleyelim. İri kuşbaşı doğramış olduğumuz kereviz ve patatesleri ilave edelim. Kalan tüm malzemeyi tencereye alalım. üst seviyesine kadar su ekleyip kaynatalım. Arasıra dibini tutup tutmadığını kontrol ederek, pişirelim. İster sıcak ister ılık ikram edelim.
afiyet olsun

5 Kasım 2009 Perşembe

2 PÜFF NOKTASI

1- Mercimek çorbasını pirinç yerine haşlanmış buğdayla pişirirseniz lezzeti bir o kadar daha artacaktır (tavsiye ederim)
2- Çayınız demlendikten sonra, ocağı kapatıp bir nihalenin üstüne alır, üzerine kapitone kumaştan dikilmiş çaydanlık kılıfı geçirirseniz, uzun süre sıcaklığını muhafaza eder. Siz de doğal gazdan bir miktar tasarruf etmiş olursunuz. (ne kadar sık çay demlediğimizi düşünürseniz, oldukça etkili bir yöntem)

selam ve saygılarımla...