5 Eylül 2008 Cuma

SÜTLÜ KEK ve sonbaharda mantarlar resmi

4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak süt/su
50 gr kakao
bir kaşık tarçın
yarım bardak sıvıyağ karıştırılır.
İlaveten:
3 bardak un
2 paket kabartma tozu (limonla köpürtülmüş)
vanilya
Hepsini karıştırıp kalıba döküyoruz. 180 derecede 50 dk kadar pişiriyoruz (fırınınızın cinsine ya da tepsinin genişliğine göre kızarma süresi değişebileceğinden kesin bişey söylemiyorum.) Fırından çıkınca kalıptan kurtarıp ılıtıyoruz. Üzerine soğuk süt döküp buzdolabında bekletiyoruz. Ben dilimledikten sonra üstüne vişne reçelinin suyunu da sos gibi döktüm, nefis oldu. Arzu ederseniz siz de dökebilirsiniz. Afiyetle..

Hiç yorum yok: