9 Ocak 2010 Cumartesi

POĞAÇA HAMURUNDAN OTLU KURABİYE


Malzemeler:
1 bardak zeytinyağı
1 bardak yoğurt
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
çeyrek kalıp yağlı beyaz peynir (miktarı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 demet dereotu
yarım demet maydonoz (isteğe bağlı)
1 kaşık kuru nane
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz bir tutam şeker
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri robotta parçalayın. Peynirler ve otlar iyice ufalanmalı. Böylece boza kıvamında bir karışımınız oluyor.
Karışımı, yoğurma kabına alın ve unu ekleyin. En son kabartma tozunu serpin (1 kaşık sirkeyle köpürtmenizi tavsiye ederim). Kıvama gelince, avuç içi kadar parçalar koparıp şekillendirin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Arzu ederseniz resimdeki gibi çörek otu serperek lezzeti arttırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış yaklaşık 150 derecedeki fırında kızarana dek pişirin.
afiyetle...

Hiç yorum yok: