24 Mart 2013 Pazar

MAĞMA KEK

Melek Hanım'ın televizyon programında gösterdiği magma keki denemek için kolları sıvadım.
Malzemeler:
Hamuru için, 2 bardak tam buğday unu, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;  1 lt süt (1 çay bardağı eksik), 7 kaşık toz şeker, 3 kaşık nişasta, 3 kaşık pirinç unu, 1 paket labne peynir.
Sosu için; ben hazır paket meyveli sos kullandım
ancak eğer donmuş kırmızı meyvem olsaydı kendim yapmayı tercih ederdim. Bunun için: 1 bardak böğürtlen veya çileğe 2 kaşık nişasta ve 2 kaşık şeker katarak  kaynatabilir, daha sağlıklı ev yapımı bir sos elde edebilirsiniz.

Yumurtaları kırıp şekerle çırptım (mikser kullandım). süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ettim. elediğim unu ve kabartma tozunu katıp kaşıkla karıştırdım. dinlenmeye bırakıp muhallebiye geçtim.
Sütü tencereye alıp şekeri, nişasta ve unu kattım. sürekli karıştırarak kaynattım. kaynamaya başlayınca labne peyniri ilave edip ocaktan indirdim.
Pişirme kabı olarak kelepçeli pasta kalıbı kullandım. Kalıbın tabanına yağlı kağıt kaplayıp sıkıştırdım.
Kalıbı kesinlikle yağlamadım. (püf noktası)
Hazırladığım hamuru kaliba döktükten sonra muhallebiyi aralıklarla kaşık kaşık hamurun içine kattım. hamurun içinde adeta büyük beyaz puantiyeler oluşturdum. böylece muhallebilerin arasında kalan hamur kısımlar yükselip kabaracak ve bitmiş halinde gördüğünüz efekti yaratacak.  yapılış aşamalarının daha detaylı resimleri için meleğinmarifetleri linkine tıklayabilirsiniz.
keki 180 derece ısıtılmış fırına verdim.
sosunu hazırladım
fırından çıkıp ılınmış kekin üzerine sosu döktüm.
Gerçekten hem görüntüsü hem tadı muhteşem. Tam kıvamında. Tarif için teşekkürler.
Mutlaka deneyin.
Afiyetle yiyin. 



Hiç yorum yok: