6 adet orta boy haşlanmış pancar (kişi sayısına göre adet değişebilir)
1 bardak şalgam suyu
1 tepeleme tatlı kaşığı sumak
isteğe göre pul biber veya isot
biraz zeytinyağı
yapılışı çok kolay:
malzemeleri tencerede pişirin. blenderden geçirin. afiyet olsun
Not: diğer denemelerimde ben ayrıca haşlanmış balkabağı da koydum.
Kırmızı pancar kan yapıcı özelliği çok bilinen bir bitkidir. kansızlık çekenlere tavsiye edilir. Ben bunun çorbasını keşfetmeden önce klasik olarak bildiğimiz turşusunu veya haşlama salatasını yapıp tüketiyordum. sizlere çorba halini mutlaka denemenizi öneririm zira ben çok beğendim. ayrıca diğer malzemelerden olan sumak ve şalgam suyu da kan yapıcı bitkilerdir. soğuk kış günleri için tam bir şifa çorbasıdır.
Tarifi ilk kez Ender Saraç'tan öğrenmiştim. yaparken içine zencefil de koymuştu. ancak zencefilin tadı biraz baharlı-acı. o nedenle herkes sevmeyebilir. yine de bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olduğu için zencefili de ilave etmekte yarar var. tercih sizin
1 yorum:
Kronik anemi sorunu olan biri olarak en kısa sürede denemem lazım. Ellerine sağlık Aynur
Yorum Gönder