15 Temmuz 2008 Salı

İKRAMLIK LEZZETLER


Salatalara Giriş:

Pancarlı Karışık Salata

Patatesleri haşlayıp püre yapıyoruz. Pancarları ve Havuçları ayrı ayrı rendeleyip tavada öldürüyoruz. Kullanacağımız kabın dibine önce püreyi, üstüne havuç kavurmasını, onun üstüne de pancar kavurmasını yayıyoruz. En üstüne de küçük küçük doğradığımız salatalık turşularını döküyoruz. Böyle bir karışım sarımsak ve yoğurt ikilisiyle sonlandırılmaz mı hiç! Sarımsaklı yoğurdumuzu da döktük mü müthiş leziz bir salata elde ediyoruz. Haydi misafirlerimiz bayram etsin. : ))

Tarifteki sebze ölçüleri ve tuz miktarı tamamen isteğe bağlıdır. Afiyetle..

Hiç yorum yok: