21 Temmuz 2008 Pazartesi

TUZLU MISIR UNLU KEK


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 bardak)
Unun yarısı Mısırunu olacak.
1 su bardağı kadar kırık peynir veya lor
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Kabartma tozu
Tuz, pulbiber
Kıvamı kek kadar sulu olmamalı yada kurabiye kadar sert olmamalı. İkisinin ortası cıvık bir kıvam tutturmalısınız.
Malzemeleri karıştırıp kek kalıbına "sığ" olarak dökün. Mesela ben resimdeki halka kek kalıbı ile bir küçük dikdörtgen kalıba malzemeyi paylaştırdım. Malzemenin pişince çok kalın bir kek haline gelmesine izin vermeyin. (Pişmişi yaklaşık 6 cm çapında oluyor.)
Haydi hanımlar, hep tatlı kek yapacak değilsiniz ya, bir de bu keki deneyin. Afiyetle yiyin.

1 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde duşen damlaların sizi ailece sırıl sıklam etmesi dileğiyle.