22 Mayıs 2008 Perşembe

Paskalya Çöreği


3 yumurta-birinin sarısı üzeri için ayrılır
1 bardak pudra şekeri
200 gr kadar margarin
1 paket pakmaya
1,5 pardak süt
Bir fiske tuz
Dövülmüş damla sakızı
Aldığı kadar un(yaklaşık 6 bardak-duruma göre)
Unu, tuzu, damla sakızını harmanlıyoruz. Ortasını açıp yumurtaları kırıyoruz. Ilık sütün içinde mayayı eritip, başka bir yerde erittiğimiz yağı ve pudra şekerini de katıyoruz. Hamur yapıp 1-2 saat dinlendiriyoruz. İyice kabaran hamuru eşit parçalara bölüp, saç örgüsü örüyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Tercihen üzerine file fındık serpip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz. Deneyin tahmın ediyorum beğeneceksiniz. Afiyet olsun.
Not: Hem bu tarifi hem de helvalı pasta tarifini bana veren Aynur teyzeme sevgiler..

3 yorum:

ilktos dedi ki...

süper görünüyorr hemen deniycem eline sağlık eşimede nöbetlerde yeni atıştırmalık çeşit çıktı he he :))

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım etkinliğime katılımın için öncelikle çok teşekkür ederim. Göndermiş olduğun tarifi önce yayınlaman lazım ondan sonra senden alacağım. Yayınlamanı bekliyorum.

Sevgiler...

Mutluluk Defteri / Tuğba dedi ki...

Merhaba.. Çörekler harika görünüyorlar.. rengi kıvamı ile iştah açıcı ve sunumuyla da sofraya güzellik katacak türden olmuşlar.. ayrıca takılara ve objelere de bayıldım.. ne kadar hoş görünüyorlar..
Ellerinize sağlık...
sevgiler..

http://mutlulukdefteri.blogcu.com