23 Nisan 2008 Çarşamba



Çilekli Cheesecake
1 veya 1,5 paket eti burçak bisküviyi 200 gr kadar erimiş margarinle hamur yapıp, kalıbın dibine yaydırıyoruz. Diğer tarafta 1 bardak tozşekerle 3 yumurtayı mikserle çırpıyoruz. 1 bardak yoğurdu katıp çırpmaya devam ediyoruz. En son iki paket 200er gramlık labne peynirleri ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Kalıptaki bisküvilerin üzerine döküyoruz. 150 derece fırında üzeri kızarıp kabuk tutuncaya dek pişiriyoruz(ki bu yaklaşık bir buçuk saat sürebilir). En sonra çilekleri diziyoruz. Arzuya göre jöle hazırlayıp çileklerin üzerine döküyoruz. Buzdolabında tercihen 1 gün bekletiyoruz. Afiyet olsun. Not: tarifin orjinali sevgili Gülüm abladan, kendisine teşekkürlerimle...

2 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Genelde o güne ait tarifler yayınladığım için eski sayfalara bakmıyorum. Ya da daha eskiye dayalı tarifler gönderen arkadaşlarda linkini gönderdikleri için sanıyorum o yüzden görmedim. Görüntünü sayfama alıyorum. Eline sağlık arkadaşım.

Sevgiler...

ilknur dedi ki...

canişkooo bir ara gelde cheeskek yapalımm yıyelımmm hıms hımmmss