23 Nisan 2008 Çarşamba

patates

Patatesler Fırında Not: Kızartmasından daha bile lezzetli bulabilirsiniz. afiyetle...






KIZARTMAK YA DA KIZARTMAMAK, İŞTE ASIL MESELE BU! : ))
Patates kızartmasını hepimiz severiz değil mi? Peki ya doktor size kızartmayı yasakladıysa ya da kalori hesabı yapıyorsanız?Belki de hiçbiri mi diyorsunuz?Size bir teklifim olacak: Patatesleri fırında pişirin. Hem sağlıklı hem leziz.Patates Fırında-Yapılışı: Patatesleri soyup yıkayın ve portakal dilimleri şeklinde dilimleyin. Dövüp ufaladığınız mısır gevreklerine bulayın. Yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Fırında pişirin. (isterseniz bu iş için fırın poşetlerini de kullanabilirsiniz ama gerek olmuyor.) Çıtır çıtır patatesleriniz yenmeğe hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: