2 Ekim 2008 Perşembe

BAL KABAĞINDAN TATLI ama...

Hepimiz kışın en favori tatlılarından olan kabak tatlısını biliriz. Ama yengem sayesinde artık bu tatlıyı birazdan tarif edeceğim şekliyle yemeği tercih ediyorum. Belki sizin de hoşunuza gider de tatlıyı bu şekilde yapmayı tercih edersiniz :-)
Gelelim yapılışına;
Önce şekerle kabağı kaynatmak suretiyle kabak tatlımızı hazırlıyoruz. Soğuyunca tatlımızı bir borcama döküp üzerine çatalla bastırıyoruz. Yani tam olmasa da birazcık eziyoruz, (sakın tamamen ezmeyin!!) Bundan sonrası için size iki seçenek sunacağım
1- Daha evvelden hazırladığınız sakızlı muhallebiyi (koyu kıvamlı), kabak ezmesinin üstüne dökün, sıvayın. Soğuyunca krem şanti hazırlayıp üstüne onu yaydırın veya sıkarak şekil verin.
2- Pakette hazır satılan pasta kremasını hazırlayıp, kabakların üstüne sıvayın. Üzerine de çikolata rendeleyin.
Her iki şekilde de tamamlayabileceğiniz tatlıyı afiyetle yemeniz dileğimle..

Hiç yorum yok: