16 Ekim 2008 Perşembe

PIRASALI BÖREK HARCI

Pırasa mevsimi geldi.
Benim favori tarifimi yapmak isteyen olur diye sizinle paylaşmak istedim.
1 kg pırasayı ayıklayıp yıkıyoruz. Salata soğanı kıyar gibi kıyıyoruz. Tencereye koyup bir çay bardağı veya daha az sıvıyağda kavuruyoruz. Üstüne dolma baharı, karabiber, tuz ve bir fiske şeker ekip, ocaktan indiriyoruz. (İstersek buna küçük doğranmış sosis ekleyebiliriz.)
Hazırladığımız bu harcı böreklerimizde kullanıyoruz. İnanın çok nefis oluyor. Selam ve sevgilerimle...

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

SELAM CANIM. BEN BU PIRASALI İÇ HARCA BİR DE HAVUÇ RENDESİ İLAVE EDİYORUM. LEZZETİNE LEZZET KATIYOR. DENEMENİ TAVSİYE EDERİM. GÜZEL BİR HAFTAYA BAŞLAMAN DİLEKLERİMLE, SEVGİLER CANIM...