2 Ekim 2008 Perşembe

LORLU İRMİK TATLISI

Tarifi, bir gazete ilavesinden aldım ama birazcık değiştirdim:

Yarım kg tuzsuz lor
3 yumurta
3 kaşık un
Yarım bardak sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi
Yaklaşık 1 paket irmik (hamuru kıvama getirecek kadar)

Loru, yumurtayı, unu, yağı ve hindistan cevizini karıştırma kabına alalım. Yoğurmaya başlayalım. Yoğurma esnasında irmiği yavaş yavaş (4-5 seferde) karışıma ilave edelim. Elde ettiğimiz ele yapışmayan kıvamdaki hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü esmerleşene dek pişirelim.
Onlar pişerken, gelin biz şerbeti hazırlayalım:
4 bardak su
4 bardak şeker (az tatlı yiyorsanız 3 bardak koyun)
Bir limonun veya portakalın suyu
Bunları kaynatalım.
Fırından çıkan kurabiyelerin üstüne şerbeti hemen dökelim. Üstünü örtüp iyice emmesini bekleyelim. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: